Test proizvoda: Elegoo Mars 4

Test proizvoda: Elegoo Mars 4

Mars 4 najnoviji je dodatak Elegooovoj ponudi pristupačnih 3D pisača. U usporedbi sa svojim prethodnikom, Elegoo Mars 3 Pro, ovaj pisač nudi neke poboljšane značajke po umjerenoj dodatnoj cijeni od samo 50 €:

Prostor za instalaciju i brzina ispisa:

Elegoo Mars 4 ima ispisni prostor od 153,36 x 77,76 x 175 mm, što je samo malo više u odnosu na prethodnika. Međutim, njegova brzina ispisa osjetno je poboljšana: Dok Mars 3 Pro može postići 30-50 mm/h, Mars 4 sada radi na 30-70 mm/h.

Jednobojni LCD i platforma za izradu:

Još jedna nadogradnja Marsa 4 je monokromatski LCD visoke rezolucije. Što se tiče kvalitete ispisa, prema mom iskustvu jedva da postoje primjetne razlike u odnosu na Mars 3 Pro. Modeli su ispisani s preciznošću i detaljima, što otežava uvid u to predstavlja li Mars 4 značajan napredak u odnosu na svog prethodnika u tom pogledu.

Što se tiče prianjanja, nisam primijetio veliku razliku u usporedbi s pjeskarenom platformom prethodnika.

► Zaslon osjetljiv na dodir:

Jedna stvar koja bi mogla razočarati neke korisnike je zadržavanje starog rezistivnog zaslona osjetljivog na dodir. Kapacitivni zaslon osjetljiv na dodir sigurno bi omogućio intuitivan rad.

Zaključak

Elegoo Mars 4 je bez sumnje pristupačan 3D printer koji zadovoljava osnovne zahtjeve. Poboljšanja u odnosu na prethodni model su primjetna, ali možda neće biti dovoljno jaka da uvjere vlasnike Marsa 3 Pro na nadogradnju. Ako ne tražite najnovije i najinovativnije značajke, Mars 4 idealan je povoljan pisač za početnu razinu ili za upgrade.

Vaš Luka