Test proizvoda: UniFormation GKtwo, Resin Curing Station & Ultra Sonic Resin Cleaner

Test proizvoda: UniFormation GKtwo, Resin Curing Station & Ultra Sonic Resin Cleaner

Zamolili smo našeg Lukasa, koji testira proizvode, da pomno pogleda tri UniFormation uređaja. U njegovom izvješću doznat ćete što mu se kod uređaja posebno sviđa, što mu se baš ne sviđa te koje bi prijedloge imao za poboljšanje. Želimo Vam puno zabave prilikom čitanja!Uniformacija GKtwo

Prvi dojam

GKtwo resin pisač od UniFormationa impresionirao me od samog početka. Zahvaljujući dobro izrađenom kućištu i spremniku pisača čvrstog izgleda, resin printer odmah ostavlja robustan i stabilan dojam.

Opsežna dodatna oprema koja je uključena također me čini vrlo uzbuđenim. Posebno je praktična lopatica koja se nalazi u sklopu isporuke, s kojom možete jednostavno ukloniti zaostalu smolu u spremniku. Ne samo da vas to štedi od skupog rasipanja materijala, već je i inače dugotrajno čišćenje nakon procesa ispisivanja također brže i učinkovitije.

Struktura

Postavljanje pisača prošlo je glatko i bilo je lako za upravljanje.

Međutim, otkrio sam da ispisna ploča koju je prethodno izravnao UniFormation nije 100% ravna, što je prilično neugodno. Ovdje bi bila poželjna mogućnost da sami izravnate pisač. Da budem iskren, moram priznati da nisam razmišljao o tome može li se otpuštanjem vijaka poravnati ploču, jer su moji printani modeli ipak ispali vrlo lijepi. Nažalost, u uključenom opisu niveliranja nisam našao nikakve informacije o tome kako to točno funkcionira.

Praktičan dizajn

Moj osobni vrhunac kod GKtwo je inovativni dizajn njegovog spremnika za smolu. Umjesto dosadnih vijaka koje je potrebno odvrtati i ponovno zavrtati pri svakom čišćenju, spremnik je tako reći “uključen u struju”. To čini čišćenje spremnika izuzetno lakim i štedi dragocjeno vrijeme.

Ogromni spremnik može se napuniti velikom količinom smole, što je osobito povoljno za velike projekte ispisa. nFEP folija sigurno je pričvršćena na stražnji rub spremnika vijcima i može se lako promijeniti. Dodatno proširenje ruba spremnika je pametan dodatak koji smanjuje rizik od izlijevanja.

Međutim, mišljenja sam da se maksimalni kapacitet spremnika za smolu od maksimalno 700 grama mogao više naglasiti, jer se taj raspon ne smije prekoračiti ni pod kojim okolnostima. Zbog toga sam skoro doživio poplavu.

Operacija

Pisač je vrlo jednostavan za korištenje. Izbornik je intuitivno dizajniran i savršeno reagira čak i kada nosite rukavice. Smatram da je funkcija koja vam omogućuje pregled sati ispisa i odabir jezika posebno praktična.

Važna stvar koju vrijedi spomenuti je da pisač nudi višejezičnu navigaciju izbornikom. Međutim, primijetio sam nekoliko malih nedosljednosti ili pogrešaka u prijevodu u nekim njemačkim prijevodima. Ipak, opcije izbornika obično su jasno formulirane i lake za navigaciju.

► Način rada

Čim se zatvori poklopac GKtwo pisač radi izuzetno tiho. Ventilator je samo malo glasniji kada je poklopac otvoren - to je vjerojatno zbog filtra s aktivnim ugljenom. Filter je umetnut u stražnji dio pisača, što daje dojam blage nestabilnosti, ali ni na koji način ne utječe na funkcionalnost.

Poklopac se otvara prema gore

Mogućnost podizanja poklopca prema gore bez potrebe za posebnim uklanjanjem poklopca je praktična i štedi vrijeme. Ipak, prigušnica za poklopac bila bi koristan dodatak, pogotovo ako imate samo jednu slobodnu ruku i želite zatvoriti printer.

Poželjne promjene za budućnost

Tek mala poboljšanja u pogledu glasnog filtra s aktivnim ugljenom i mogućnosti samoniveliranja mogu dodatno zaokružiti ionako izvrstan ukupni paket.

Zaključak

Ukratko, mogu bezrezervno preporučiti ovaj resin pisač. Impresionira svojim širokim izborom dodatne opreme, jednostavnim rukovanjem i atraktivnim dizajnom. Modeli ispisani s GKtwo su fantastične kvalitete i nemaju problema s prianjanjem. Sa svojim velikim volumenom spremnika, pisač na bazi smole idealan je za širok raspon projekata ispisa.UniFormation Curing Station

Zahvaljujući čvrstoj izradi i atraktivnom dizajnu, Curing Station savršeno pristaje uz GKtwo 3D printer. Nudi sve što se očekuje od visokokvalitetne stanice za sušenje. Unutarnje dimenzije su izdašne i pružaju dovoljno prostora za razne 3D printane predmete.

Stvrdnjavanje

Ujednačeno izlaganje osigurava učinkovito i temeljito stvrdnjavanje modela, što rezultira poboljšanom kvalitetom i čvrstoćom površine.

Moja jedina točka kritike ovdje je ograničenje u visini objekata koji se kale. Iako moj 3D printer ima volumen ispisa od 228 x 128 x 245 mm, u stanicu za stvrdnjavanje mogu staviti samo objekte maksimalne visine od 150 mm. To znači da ili moram pomicati veće predmete ili ih uopće ne mogu unijeti u stanicu. Kakva šteta!

Operacija

Općenito, rukovanje stanicom za sušenje jednostavno je i intuitivno. Većina funkcija je sama po sebi razumljiva i ne zahtijeva dugotrajnu obuku. Međutim, smatram da je simbol zupčanika za postavljanje vremena pomalo nepotreban i više bih volio da možete postaviti vrijeme bez klikanja. Ali to je samo mala napomena.

Pametne značajke

Zahvaljujući senzoru za otkrivanje vrata, proces stvrdnjavanja se automatski zaustavlja čim se poklopac otvori. Ovo je naravno praktično jer ne želite nužno gledati u UV svjetlo.

Zaključak

Izuzetno sam zadovoljan stanicom za otvrdnjavanje. Osim malog ograničenja u visini i minimalnih kritika na operaciju, bezrezervno mogu preporučiti Curing Station tvrtke UniFormation.Ultrazvučni čistač smole UniFormation

Resin Cleaner iz UniFormationa ne samo da impresionira prekrasnim dizajnom, koji također vizualno odgovara GKtwo 3D pisaču, već i stabilnom strukturom i izdašnim kapacitetom za tekućinu za čišćenje.

Utor za građevinsku ploču + ​​košaru za čišćenje

Ono što mi se posebno sviđa kod Resin Cleanera je udubljenje na poklopcu. Dizajniran je tako da savršeno odgovara platformi za ispis mog 3D pisača, što ne samo da čini čišćenje ispisanih objekata nevjerojatno lakim, već također štedi vrijeme i trud. Ako odlučite ukloniti ispisane objekte s platforme za ispis, to nije problem: košara za čišćenje za pohranjivanje ispisanih predmeta također je dio opsega isporuke.

Preklopni poklopac

Poklopac sredstva za čišćenje smole lako se zatvara te ima brtvu. Ta brtva pomaže ultrazvučnom čistaču da radi malo tiše. Iako mi buka i dalje smeta, ipak je drago što je postignuto barem neko smanjenje buke.

Odvodni ventil na stražnjoj strani

Još jedna praktična značajka je odvodni ventil na stražnjoj strani uređaja. Kad dođe vrijeme za promjenu tekućine za čišćenje, mogu je jednostavno i čisto ispustiti kroz ventil. To štedi vrijeme i sprječava moguće prolijevanje ili prskanje.

Operacija

Kao i kod Curing Stationa, smatram da je simbol zupčanika za podešavanje vremena pomalo nepotreban.

Zaključak

Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan sredstvom za čišćenje smole. Značajke poput udubljenja na poklopcu ili odvodnog ventila čine proces čišćenja lakim i učinkovitim.