Praktičan pribor za 3D ispis

Praktičan pribor za 3D ispis

Ovih 5 proizvoda olakšat će vam 3D ispis

Postoje brojni dodaci za 3D printere koji se koriste za sastavljanje, rad, održavanje FDM pisača i za naknadnu obradu 3D modela.

Osim neizostavne osnovne opreme, odnosno apsolutno neophodnog pribora koji biste uvijek trebali imati pri ruci za 3D ispis (alati, izopropil, pinceta itd.), Želimo vam predstaviti 5 predmeta, bez kojih čak i možete raditi, ali koje ne želite više pustiti nakon što ih jednom isprobate.

1. Antclabs BLTouch - automatski senzor za niveliranje

Antclabs sustav automatskog niveliranja ispisnih ploča proizvod je kojeg je stvarno lijepo imati. Pod uvjetom da imate 3D printer bez već integriranog automatskog niveliranja, senzor za niveliranje lako se može naknadno ugraditi na vaš 3D printer. Nakon što ga jednom upotrijebite više ne nećete htjeti ni zamisliti da morate ručno poravnati ležište za ispis.

Zbog kompatibilnosti s gotovo svim 3D pisačima i mogućnosti uporabe na svim vrstama površina za ispis, automatski senzor za niveliranje uživa svjetsku popularnost i povoljna je nadogradnja za vaš 3D pisač.

Ovdje možete pronaći više informacija o Antclabs automatskom senzoru za niveliranje.


2. 3DJake magnetna radna ploča - za bolje prianjanje

Svi koji se bave 3D ispisom znaju problem: počnete ispisivati i nakon nekoliko minuta primijetite da ispis ne prianja dobro na ležište za ispis. Još je gore kada želite vidjeti rezultat nakon nekoliko sati ispisa, a on je zalijepljen za platformu i jednostavno ga ne možete ukloniti. Kada ga pokušavate ukloniti strugačem i rukama, nije rijetkost da nešto pođe po zlu, a sav rad i strpljenje bili su uzaludni.

Kako bismo izbjegli ovaj problem na jednostavan i nekompliciran način, razvili smo magnetsku radnu ploču koja se lako uklanja i savija. Površina radne ploče posebno je razvijena kako bi se osiguralo bolje prianjanje nego kod konvencionalnih građevinskih ploča. Nakon ispisa, radna se ploča može jednostavno ukloniti. Savijanjem fleksibilne ploče, pritisak se otpušta bez napora - gotovo sam po sebi.

Posebnost: Radna ploča za ispis može se koristiti univerzalno i kompatibilna je sa svakim 3D pisačem. Dostupan je u brojnim veličinama, a po potrebi se čak može izrezati i na manju veličinu.

Ovdje možete saznati više o 3DJake magnetskoj radnoj ploči za ispis.


3. Polymaker Polybox - za optimalno skladištenje filamenta

Ispravno skladištenje filamenata obično nije jedna od stvari o kojima razmišljamo na početku, ali svakako bi se treba pozabaviti tom temom jer ako se filamenti ne skladište ispravno, to može dovesti do problema s ispisom, a materijali se mogu oštetiti ili čak postati neupotrebljivi.

Većina podloga, osobito najlon i PVA, s vremenom će upiti vodu iz zraka. Zapravo, samo jedan dan na zraku dovoljan je da se filamenti potpuno "zasite". PLA i ABS također upijaju vodu, iako ne tako brzo. Ako su PLA ili ABS previše vlažni, mogu stvarati mjehuriće pri ispisu, teći rafalno ili začepiti mlaznicu.

Idealan način skladištenja materijala je stoga njihovo držanje u kutiji za skladištenje filamenta s termo-higrometrom. U takvoj kutiji filamenti se čuvaju hermetički zatvoreni i zaštićeni od vlage. Pomoću termo-higrometra uvijek se precizno mjeri temperatura i vlaga.

Zbog toga preporučujemo kutiju za skladištenje filamenta, poput Polymaker PolyBox-a, posebno onima koji žele raditi s najlonom, PVB -om ili PVA -om. U kutiju se mogu spremiti dva kalema filamenta, od kojih je svaki po jedan kilogram ili jedan kalem od 3 kilograma. Budući da se filament može uvesti kroz 6 izlaznih rupa, kutija je kompatibilna s gotovo svim pisačima.

Ovdje možete saznati više o Polymaker PolyBox -u.


4. 3dB antivibracijska podloga - za ispis s manje buke

3D pisač može stvarati glasne zvukove zbog vibracija pokretnih dijelova i motora. Ova se vibracija može prenijeti na druge objekte koji dolaze u dodir s 3D pisačem. Stol, polica ili radna stanica tada djeluju poput pojačala za ove neugodne i dosadne zvukove.

Doista jednostavno i učinkovito rješenje za smanjenje buke su antivibracijske podloge, koje izoliraju vibracije pisača te na taj način značajno smanjuju buku. Osim što smanjuju buku, antivibracijske podloge mogu čak i ublažiti probleme s pritiskom, poput ghostinga / zvonjenja.

Posebno kada upravljate farmama 3D pisača s nekoliko uređaja, gdje razvoj buke može biti jako neugodan, preporučujemo antivibracijske podloge za stopala poput onih iz 3dB-a.

Više informacija o 3dB antivibracijskoj podlozi možete pronaći ovdje.


5. AprintaPro filament za čišćenje 3D printera i 3DJake set za čišćenje mlaznica

Ako je mlaznica 3D pisača začepljena i više se ne može koristiti, može se zamijeniti ili očistiti.

U slučaju manjih začepljenja, preporučujemo uporabu filamenta za čišćenje, s kojim se lako uklanjaju ostaci u hotendu i poboljšava kvaliteta ispisa.

Ako je mlaznica 3D pisača jako začepljena ili prljava, treba je očistiti iglama za mlaznice. U našem shopu pronaći ćete praktičan set za čišćenje s iglama za mlaznice, pincetom i bakrenom četkom, pomoću kojih će u kratkom vremenu mlaznica ponovno zasjati. S promjerom od 0,3 mm, te su igle prikladne za većinu mlaznica.

Oprez: Prilikom čišćenja mlaznice uvijek morate paziti da se ne opečete ili da ne oštetite mlaznicu.

Ovdje možete saznati više o 3DJake setu za čišćenje mlaznica.