Savjeti za ispis sa ColorFabb bakrenim filamentom

Savjeti za ispis sa ColorFabb bakrenim filamentom

Novi bakreni filament od ColorFabb je savršeni dodatak ostalim metalnim filamentima. Kada se materijal polira, pojavljuje se prekrasan bakreni sjaj na površini i materijal je otprilike 4 x teži od uobičajenih PLA.

Radna ploča:

Ovaj je filament odličan za ispis na grijanim i negrijanim radnim pločama. Za negrijane ploče preporučujemo stavljanje Blue Tape skuplja od normalnog PLA i zbog toga je jednostavniji za ispis.
Za grijane ploče preporučujemo temperaturu od otprilike 55-60oC kako bi model savršeno prianjao.

Hot-End:

Zbog metala u filamentu provođenje topline je veće nego kod normalnih PLA. Zbog toga se Hot-End brže zagrijava i brže hladi

Postavke rezača

Tabela pokazuje najvažnije postavke za Cura i Makerware.

3D printer Visine sloja (mm) Brzina (mm/s) Temperatura (° C) Temperatura - radna pločea ( C) Povlačenje -razmak (mm) Povlačenje - brzina (mm/s)

MakerBot Replicator 2

0,16 / 0,2 80 190-205 n.a. (Standard)

(Standard)

Ultimaker Original 0,2 / 0,27 50 200-210 n.a. 4.5

45

Ultimaker 2 0,2 / 0,27 50 195-210 55/60 4.5

25/45

Završna obrada:

Završna je obrada kod svih metalnih filamenata skoro pa identična. Najomiljenija metoda je poliranje modela s čeličnom vunom.

  1. Koristite čeličnu vunu za poliranje površine modela. Model ne pritiskati previše ili na istom mjestu jer se može zagrijati i omekšati.
  2. Već nakon prvog koraka model bi morao malo blistati. Sada je potrebno na model prskanjem nanijeti crnu boju. Odmah nakon nanošenja, potrebno je boju obrisati mekom krpom. Na mjestima koja su teže dostupna nastaje lijepi kontrast.
  3. Posljednji je korak poliranje modela s politurom za bakar. Nakon toga model sjaji još više i nakon određenog vremena nastaje patina.

Ovdje možete pronaći sve metalne filamente od ColorFabb!